وبلاگ

مکان شما:

انواع عایق حرارتی (thermal insulation) از نظر عملکرد

انواع عایق حرارتی (thermal insulation) از نظر عملکرد

 

عایق حرارتی همرفتی:

عایق حرارتی همرفتی عایقی است که از انتقال حرارت از طریق همرفت (هدایت) جلوگیری می کند. عایق صوتی حرارتی پشم سنگ جزء این گروه می باشد. به دلیل وجود حباب های هوا در بین الیاف پشم سنگ، میزان گرمایی که از طریق هدایت می تواند از آن عبور می کند تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد، زیرا هوا از تماس کامل مولکول های الیاف به یکدیگر جلوگیری می کند.در پنجره ها نیز برای جلوگیری از نفوذ گرما از طریق شیشه ها، آن ها را بصورت دو جداره یا سه جداره می سازند. هوای به دام افتاده در بین دو جداره و یا سه جداره از شیشه مانع از انتقال حرارت از طریق هدایت می شود اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که این شیشه های دو جداره و سه جداره مانع از انتقال حرارت از طریق تشعشع نمی شوند.

 

عایق حرارتی منعکس کننده:

این نوع از عایق های حرارتی با منعکس کردن اشعه های حرارتی مانع از انتقال حرارت از طریق تشعشع می شوند. عایق های حرارتی منعکس کننده از سطوح فلزی و نظیر آن ساخته می شوند، آلومینیوم ۹۵ درصد نمونه ای از این عایق های حرارتی است که اشعه حرارتی را منعکس می کند. عایق های حرارتی منعکس کننده ممکن است بدون پشت بند یا با پشت بند نصب شوند.
میزان گرمایی که عایق های حرارتی منعکش کننده، انعکاس می کنند به ویژگی های سطحی عایق (برخلاف دیگر عایق های حرارتی)، فاصله هوایی و اختلاف درجه حرارت بستگی دارد.
نکته مهم در عایق های منعکس کننده این است که باید فاصله هوایی ۲۰ میلیمتر رعایت شود. چنانچه این نوع عایق های حرارتی به درستی نصب شوند می توانند به عنوان بخار بند نیز بکار روند.

 

عایق رطوبتی:

نفوذ رطوبت به عایق های هدایتی باعث کاهش خاصت این عایق ها می شود. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت در این عایق ها باید سطح آن ها با عایق های رطوبتی پوشانده شوند (مخصوصا عایق های لوله ای که در تماس با رطوبت زمین قرار دارند). عایق های رطوبتی موادی مانند کاغذ کرافت، مواد پلاستیکی، لاستیکی و موادی که به غیر آغشته شده اند مانند گونی، هستند.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب