وبلاگ

مکان شما:

انواع عایق صوتی و میزان جذف صوتی پشم سنگ

انواع عایق صوتی چیست؟

در زندگی پر سروصدا امروزی، خانه مکانی برای استراحت و رفع خستگی حاصل از کار و تلاش روزانه به حساب می آید. به همین منظور فراهم کردن محیطی آرام یکی از موارد اساسی و مهم در ساختمان می باشد.

برای فراهم شدن این آرامش در ساخت خانه ها باید از مصالحی استفاده نموده که به آلودگی های صوتی اطراف خاتمه دهد یکی از این مصالح، عایق صوتی است که باید نکاتی در مورد انواع این عایق و جذب صدا دانست. عایق صوتی به هر نوع وسیله و یا ماده ای که برای کاهش فشار صوتی از منبع تولید تا گیرنده صوت استفاده می شود،می‌گویند.

بطور کلی عایق های صوتی به سه دسته تقسیم می شوند:

۱- عایق های متخلخل

۲- عایق های صوتی پنلی

۳- عایق های رزونانسی

عایق های صوتی متخلخل در فرکانس های بالا راندمان خوبی دارند و عایق های صوتی پنلی و رزونانس در فرکانس های پایین تاثیر بهتری دارند. ارتعاش ذرات هوا باعث انتقال صدا می شود، در هنگام عبور صدا از عایق های صوتی مقداری از انرژی ارتعاشی (بسته به راندمان عملکردی عایق) جذب می گردد که این باعث کاهش شدت صدا می شود. انرژی جذب شده توسط عایق صوتی به گرما تبدیل می شود که مقدار گرمای تولید شده بسیار کم می باشد. برای بررسی عملکرد عایق های صوتی از پارامتر ضریب جذب صوت استفاده می کنند که عددی بین صفر و یک می باشد. اگر ماده تمام صدا را جذب کند این ضریب برابر با ۱ است و در صورت بازتاب تمام صدا ضریب جذب برابر با صفر می شود. شناسایی انواع عایق های صوتی به طراحی سیستم صحیح عایق کاری و رفع اشکالات آکوستیکی کمک می کند.

ضریب جذب صوت چیست؟

کاهش انرژی صدا هنگام عبور از محیط های مادی مانند دیوارها، کف و سقف موجب افت صدا می گردد که این از ویژگی های محیط مادی می باشد، این میزان افت صدا در تمام اجسام یکسان نمی باشد و با هر محیط مادی با توجه به ویژگی های ساختاری آن متفاوت می باشد. ضرب جذب صوت، خاصیتی از ماده است که نشان می دهد این ماده چقدر می تواند موج صدای منتشر شده را جذب کند.

ضریب جذب صوت عددی بین صفر تا یک است، اگر سطحی صدایی را جذب نکند ضریب جذب آن برابر با صفر است و اگر تمام صدا را جذب کند ضریب جذب آن برابر با یک می باشد. همیشه بزرگتر بودن ضریب جذب صدا بیان کننده مناسب بودن عایق صوتی برای عایق کاری آکوستیک نمی باشد. ماده ای برای عایق کاری مناسب است که ضریب جذب آن متناسب با کاربرد سازه و اتاق مورد نظر باشد.

میزان جذب صوت توسط عایق پشم سنگ

عایق پشم سنگ یکی از بهترین عایق های موجود در بازار از لحاظ صوتی می باشد که با توجه به ضخامت و دانسیته انتخابی و همچنین فرکانس امواج موجود میزان استقامت و جذب امواج  صوتی در آن ها متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال شاخص جذب صدا توسط عایق تخته ای پشم سنگ با ضخامت ۵۰ میلی متر و دانسیته ۱۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب برای فرکانس هایی که در محدوده شنوایی انسان هستند بین ۳۹ تا ۵۵ دسیبل (db) خواهد بود. از این عایق در عایق بندی ساختمان های مختلف مانند سالن های کنفرانس، استودیو های ضبط صدا و به طور کلی تمامی مکان هایی که نیاز به عایق صوتی دارند استفاده می شود. البته بهترین راه برای بهره مندی از آن، قرار دادن در بین جداره  های دیوار است تا زیبایی محل را از بین نبرد.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب