بازسازی ساختمان در پورتسموث انگلیس با عایق پشم سنگ
این متشکل از سه بلوک ۱۱ طبقه می باشد که به هم متصل شده اند و ساختمان در سال ۱۹۶۸ ساخته شده است. ساختمان مذکور به عنوان بخشی از یک پروژه افزایش بهره وری انرژی ECD مطرح شد که باعث می شد این بلاک ها به خانه های با بهره وری انرژی بالا تبدیل شوند، در نتیجه این پروژه راندمان حرارتی ساختمان بسیار بالا رفت که این منافع دراز مدتی برای ساکنان داشته است.
ساکنان ساختمان پورتسموث در ابتدا از بالا بودن میزان مصرف انرژی شکایت داشت اند، بررسی های صورت گرفته مشخص کرد، بزرگترین مشکل این ساختمان عایق کاری ضعیف آن بوده است که باعث نشت انرژی به بیرون می شده و آسایش حرارتی را از ساکنان گرفته بوده است.
هدف از بازسازی کاهش مصرف انرژی تا ۹۰% و افزایش عمر ساختمان تا حداقل ۳۰ سال بوده است. بازسازی محل در یک دوره ۲ ساله انجام شده و در نهایت در سال ۲۰۱۷ به پایان رسید.
هدف اصلی از این پروژه ارائه و اجرای راه حلی بوده است که کیفیت زندگی ساکنان را بهبود دهد و باعث کاهش هزینه های سوخت مصرفی شود. راه حلی که بدین منظور انتخاب شده عایق کاری ساختمان بوده، مخصوصا عایق کاری دیوارها که باعث می شوند راندمان حرارتی تا حدود بسیار زیادی بهبود یابد.
در عایق کاری این ساختمان از عایق حرارتی پشم سنگ استفاده شده است. عایق پشم سنگ عملکرد حرارتی بسیار خوبی دارد، به خوبی هوا را درون خود نگه می دارد بطوری که از انحراف، کندانس شدن و رشد کپک ها درون عایق حرارتی پشم سنگ جلوگیری می کند و باعث گرمایش بهتر محیط و آسایش حرارتی ساکنان ساختمان می شود.
از جمله اقدامات دیگر برای بازسازی این ساختمان، جایگزینی سقف، نصب پنجره های سه جداره و گرمایش کارآمدتر بوده است. نمای ساختمان نیز بازسازی و بهبود یافته که باعث می شود ساختمان و محیط پیرامون آن ظاهر بهتری پیدا کند.
این نوع بازسازی ساختمان می تواند باعث کاهش فقر سوختی شود در حالی که کیفیت زندگی ساکنان را بهبود می بخشد.
جیمز ترانیور از معماران ECD در این باره می گوید: ” عایق کاری این ساختمان باعث تفاوت قابل ملاحظه ای شده است. عایق کاری دیوارها میزان اتلاف حرارت را بطور چشمگیری کاهش داده است و کمک کرده تا ساختمان با استانداردهای EnerPHit مطابق باشد. عایق کاری باعث شده شرایط در تمام قسمت های ساختمان بهبود یابد و محیط گرمتر احساس شود در حالی که صورت حساب های مصرف انرژی بطور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.”