وبلاگ

مکان شما:

تفاوت عایق های الاستومری و عایق پشم سنگ

تفاوت عایق های الاستومری و پشم سنگ

وجه تمایز اصلی عایق های الاستومری و عایق های پشم سنگ در ساختار آنهاست. عایق های الاستومری جزء عایق های نسل جدید و مدرن است که دارای ساختاری سلول بسته است، یعنی از محفظه های خالی بسیار ریزی تشکیل شده است. اما عایق پشم سنگ از سنگ ها و فیبرهای معدنی به صورت الیاف دار ایجاد شده است و جزء عایق های سنتی به حساب می آید. به همین دلیل عایق الاستومری نصب بسیار ساده و سریع تری نسبت به عایق پشم سنگ نیز دارد. عایق های پشم سنگ بیشتر برای محیط هایی استفاده می شود که فاکتور رطوبت و نفوذ بخار آب زیاد مهم نباشد. البته این موضوع به این معنی نیست که عایق پشم سنگ در برابر رطوبت مقاوم نیست و یا در صورت استفاده در محیط های مرطوب کارایی خود را از دست می دهد. بلکه نسبت به عایق های الاستومری از مقاومت کمتری در برابر رطوبت برخوردار است.

این دو نوع عایق را می توان از بسیاری جهات با یکدیگر مقایسه کرد. در برخی از موارد عایق الاستومری بر عایق پشم سنگ برتری دارد و در برخی دیگر عایق پشم سنگ بر عایق الاستومری برتری دارد.

دلیل اصلی استفاده از عایق های حرارتی جلوگیری از انتقال دما و صرفه جویی در مصرف انرژی است. پس دامنه مقاومت حرارتی عایق بسیار اهمیت دارد. عایق های الاستومری در دو نوع epdm و nbr تهیه می گردد که هر دو نوع دارای دامنه حرارتی مناسبی هستند. به صورت کلی این عایق ها می تواند در دمای -۴۰ تا +۱۵۰ درجه سانتی گراد استفاده گردد و کارایی داشته باشد و جوابگوی بسیاری از پروژه هاست. اما عایق های پشم سنگ به خاطر اینکه از نوعی سنگ آتشفشانی تهیه می گردد دارای دامنه حرارتی بی نظیری است. عایق های پشم سنگ می تواند تا دمای +۱۰۰۰ درجه سانتی گراد (معادل ۱۸۰۰ درجه فارنهایت) را تحمل کند و قابل استفاده باشد. پس اگر تجهیزاتی دارید که در دمای بسیار بالا کار می کنند تنها انتخاب برای شما استفاده از عایق های پشم سنگ است.

مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ بخار آب

عایق های پشم سنگ دافع رطوبت هستند و از مقاومت قابل قبولی در برابر رطوبت برخوردار هستند. اما از آنجایی که دارای جرم بسیار بیشتری نسبت به عایق الاستومری هستند و بیشتر به صورت توی کار استفاده می گردند، در محیطهای مرطوب نمی توانند به اندازه عایق های الاستومری کارایی داشته باشند. اما عایق های الاستومری دارای ساختاری کاملاً صنعتی هستند و میزان نفوذ رطوبت به صورت چشمگیری پایین است و به همین دلیل امکان ایجاد خوردگی زیر عایق نیز بسیار اندک است. این در حالی است که در صورت استفاده از عایق های سنتی در محیطی مرطوب امکان ایجاد خوردگی زیر عایق بسیار بیشتر است و باید به این فاکتور نگاه ویژه ای داشت.

سرعت نصب

بدون شک عایق الاستومری نصبی بسیار آسان و سریع دارد. این عایق ها به صورت لوله ای و رولی تولید می گردد و نوع پشت چسبدار آنها نیز موجود است که می توان به راحتی بر روی تجهیزات و … نصب کرد. اما عایق های پشم سنگ به نصابی حرفه ای نیاز دارد. در صورتی که عایق های الاستومری در برخی موارد نیاز به کارشناسی برای نصب ندارد و می تواند توسط هر کسی نصب گردد.

مقاومت در برابر فشار و ضربه

اگر عایق الاستومری تحت فشار قرار گیرد و این فشار طولانی مدت باشد ساختار سلول بسته آن تخریب می گردد و کارآیی خود را از دست می دهد. در صورتی که عایق پشم سنگ مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار دارد و می تواند در بلند مدت نیز کارایی خود را حفظ کند. همینطور در برابر ضربات ناگهانی مقاومت عایق پشم سنگ بسیار بیشتر است اما عایق الاستومری دچار پارگی می گردد و دیگر کارآیی نخواهد داشت.

مقاومت در برابر نور خورشید

عایق الاستومری در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم نیست. در صورتی که در معرض نور خورشید باشد باید از روکش مناسب آلومینیومی استفاده گردد. عایق پشم سنگ در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم است اما به صورت کلی باید از پوشش مناسبی برخوردار باشد. چه در داخل و چه در خارج از سازه استفاده گردد. معمولا برای این پوشش از مل و ماستیک استفاده می گردد

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب