وبلاگ

مکان شما:

راهنمای خرید عایق ساختمان

راهنمای خرید عایق ساختمان

با افزایش روز افزون قیمت انرژی، هزینه های گزافی که در هر ماه (مخصوصا در فصول سرد سال) برای تامین انرژی پرداخت می شود رو به افزایش است. کاهش این هزینه ها یکی از مسائل مهم در طراحی و ساخت و یا حتی در مرمت و تعمیرات ساختمان می باشد. اولین راه حلی که در این زمینه به ذهن می رسد، عایقکاری حرارتی ساختمان می باشد.

اگر عایق حرارتی ساختمان عملکرد مناسبی نداشته باشد، شما مبلغ زیادی بابت انرژی پرداخت خواهید کرد. مطابق با گزارش دپارتمان انرژی آمریکا، ۴۴% از انرژی که به طور متوسط در خانه های آمریکا استفاده می شود صرف گرمایش و سرمایش ساختمان می شود. اگر عایق کاری دیوراها، کف و سقف اتاق مناسب نباشد سهم عظمی از هوای تهویه شده از ساختمان خارج می شود که هزینه زیادی خواهد داشت.
اولین و یکی از مهم ترین اصول در عایق کاری یک ساختمان انتخاب عایق مناسب می باشد، در اینجا سعی شده است که راهنمای مناسبی برای خرید عایق فراهم شود.

 

چه مقدار عایقکار مناسب است؟

بسته به میزان توجهی که به مقدار مصرف انرژی در یک ساختمان می شود، ممکن است ساختمان ها بصورت بهینه عایق کاری شده باشند و یا نشده باشند. بهترین روش برای اینکه بفهمید ساختمان شما به درستی و بصورت بهینه عایق کاری شده است یا نه انجام “ممیزی انرژی” می باشد.
مقدار R-value پیشنهادی برای یک ساختمان به شرایط آب و هوایی، اینکه یک ساختمان چگونه ساخته شده باشد و نوع گرمایشی که استفاده می شود، بستگی دارد.

 

انواع عایق حرارتی ساختمان

برای انتخاب عایق حرارتی مناسب بهتر است ابتدا انواع عایق های حرارتی را بشناسیم.
دسته بندی انواع عایق های حرارتی بدین صورت می باشد: عایق پتویی و لحافی، عایق های خام، عایق دمشی، فوم پلاستیکی، عایق های تخته ای سخت و عایق های تابشی. این دسته بندی بیشتر بر اساس شکل ظاهری عایق های حرارتی و روش های عایق کاری آن می باشد.

عایق های پتویی متداول ترین عایق ها در عایق کاری ساختمان می باشند و به دلیل آسان بودن نصبشان، خودتان نیز می توانید آن را نصب کنید. این نوع عایق ها بیشتر از فیبرهای معدنی تولید شده اند، مانند عایق های پشم سنگ و پشم شیشه. عایق های پتویی بصورت رول می باشد و به شکل روکش دار و بدون روکش به فروش می رسد. روکشی که در این عایق ها استفاده می شود کرافت و یا فوم آلومینیومی/مانع بخار است (سمت دارای مانع بخار به سمت قسمت گرم قرار داده می شود، نوع بدون پوشش زمانی که عایق کاری از بیرون باشد استفاده می شود).
مزیت عایق های پتویی این است که به راحتی در دسترس می باشند، نصب آن آسان می باشد، خودتان می توانید نصب کنید و نسبتا مقرون به صرفه می باشد. نصب آن ها در مکان های غیر استاندارد و یا فاصله بین لبه ها زمان کمی می برد و می توان عایق را به راحتی با چاقو برش داد.

عایق های خام به منظور ریختن، پر کردن و دمیدن بکار می روند، از الیاف پشم سنگ، پشم شیشه، فیبرهای سلولز، ورمیکولیت گسترش یافته و پرلیت تولید می شوند. این نوع عایق ها نیز از همان مواد عایق های پتویی ساخته می شوند اما بدون شکل هستند و یا بصورت گلوله ای تولید می شوند. از این نوع عایق ها در عایق کاری زیر شیروانی و یا بین دیوارها و برای پر کردن فاصله ها و فضاهای نا منظم بکار می روند. اگر از عایق خام در عایق کاری زیر شیروانی استفاده شود باید مانع بخار نیز نصب گردد.

عایق های فومی – یا اسپری- در محل (بطور معمول پلی اتیلن) توسط افراد متخصص که دارای تجهیزات ویژه نصب و اختلات هستند، نصب می شود.

عایق های سخت تخته ای از مواد مختلفی تولید می شوند، از این عایق های سخت در عایق کاری ساخت و سازهای جدید استفاده می شود، عایق کاری سقف، دیوارها، کف و فونداسیون ساختمان. این عایق های بصورت روکش دار یا بدون روکش تولید می شوند و نوع روکش دار آن ممکن است در دو طرف و یا یک طرف فویل آلومینیومی داشته باشد تا گرما را بازتاب دهد.

عایق های تابشی ساخته شده از فویل های آلومینیومی برای شرایط آب و هوایی گرم و به منظور انعکاس دادن نور خورشید (حرارت تابشی) بکار می روند و برای کاهش انتقال حرارت از طریق سقف ها بکار می روند. یکی از ساده ترین و البته گران ترین راه های کاهش هزینه های انرژی و خنک نگهداری ساختان در تابستان نصب فویل تابشی می باشد.

 guide for insulation 665

 

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب