عایق الاستومری (عایق الاستومریک ) یکی از انواع عایقهای حرارتی، برودتی و صوتی است که ساختاری به شکل سلول بسته دارد که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد.
همواره انرژی و سوخت یکی از مهمترین چالشهای اساسی جهان بوده است. و در کشور ما پس از حذف یارانهها، موضوع انرژی و راههای جلوگیری از اتلاف انرژی به یکی از دغدغههای مهم جامعه تبدیل شده است.
عایق الاستومری (عایق الاستومریک ) یکی از انواع عایقهای حرارتی، برودتی و صوتی است که ساختاری به شکل سلول بسته دارد که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد.
همواره انرژی و سوخت یکی از مهمترین چالشهای اساسی جهان بوده است. و در کشور ما پس از حذف یارانهها، موضوع انرژی و راههای جلوگیری از اتلاف انرژی به یکی از دغدغههای مهم جامعه تبدیل شده است.
خصوصیات عایق حرارتی
مهمترین خصوصیات قابل توجه و بارز عایقها، خواص حرارتی و بویژه مقاومت حرارتی آنها میباشد. هر چه میزان R یک عایق بیشترباشد، عایق بهتری محسوب می شود. علاوه بر این مشخصات دیگری وجود دارد که به کار گرفتن یک عایق را مطلوب میسازد. مهمترین این فاکتورها پایداری، دانسیته، قیمت و آثار عایق بر سلامتی و محیط زیست انسانها، همچنین میزان متصاعد شدن مواد سمی در شرایط مختلف از جمله در صورت بروز حریق میباشد. خصوصیت گرمایی، مکانیکی و شیمیایی عایقها نیز فاکتور دیگری است که تاثیر بسزایی در میزان مطلوبیت عایق دارد. عایق الاستومری یکی از اختراعات مهم در زمینه صنعت ساختمان بشمار میرورد که تمام فاکتورهای سلامت و استانداردهای مرغوبیت را یکجا دارد.
انواع روش عایق کاری و عایق الاستومری
عایق کاری حرارتی ساختمان که به جهت کاهش اتلاف انرژی انجام میگیرد به سه روش دسته بندی میشود. که در ادامه به آن میپردازیم:
عایق کاری داخلی (Internal thermal Insulation): در این روش با افزودن یک لایه عایق رطوبتی در سمت وجه خارجی کار، عایق کاری صورت میگیرد.
عایق کاری خارجی (External Thermal Insulation): در این روش با افزودن یک لایه عایق حرارتی در سمت وجه خارجی کار عایق کاری صورت میپذیرد. استفاده از مصالح دارای ضریب هدایت حرارتی کم در هنگام ساخت. که این روش به علت هزینه بالای تولید و گاهی به علت عدم دسترسی کافی به مصالح مناسب، چندان مورد استفاده قرار نمیگیرد.
چگونگی تقسیم بندی انواع عایقهای حرارتی
در مورد عایق ها تقسیمبندیهای مختلفی وجود دارد که هریک مبنای خاصی دارند. این تقسیم بندیها بر اساس شکل و ساختار مولکولی، منشاء پیدایش، جنس، طریقه نصب و.. میباشد. که در اینجا به تقسیمبندی انواع عایقهای حرارتی از جمله عایق حرارتی الاستومری نیز بر اساس منشاء پیدایش آن ها اشاره میکنیم.
عایقهای الیاف معدنی
سه نوع متداول الیاف معدنی عبارت است از:
پشم شیشه که از شیشه تهیه میشود. و از متداولترین و قدیمیترین عایقهای موجود در بازار است.
پشم سنگ که از یک نوع سنگ آذرین است تهیه می شود.
پشم سرباره که از تفاله سرباره کوره ذوب آهن تهیه میشود.
عایق های طبیعی
سلولز: عایق سلولزی از محصولات کاغذی، بویژه روزنامههای بازیافتی تهیه میشود. این عایق اغلب به صورت فلهای موجود است. سلولز ظرفیت خوبی برای دمیده شدن به داخل منافذ دیوارها و بویژه سقف شیروانیها دارد.
عایق کتانی
این عایق ها از مواد بازیافتی تشکیل شده و از کتان و سایر فیبرهای طبیعی ساخته شدهاند. استفاده از این عایق چندان متداول نمیباشد.
عایق الاستومریک
ماده عایق کاری حرارتی پلاستیک سلولی بر پایه پلیمرهای وینیل کلراید منبسط شده بوده ساختار سلولی شامل سلولهای اساسا بسته است. از ویژگیهای برجسته عایق الاستومریک مقاومت رطوبتی بالای آن میباشد. که بالطبع ساختار حفرهای عایق الاستومری میلیونها دیواره ریز که از مهاجرت مایع جلوگیری میکنند. این ویژگی نه تنها مخاطرات وابسته به رطوبت مانند کپک را به حداقل میرساند، بلکه عملکرد دمایی دراز مدت و پایدار را تضمین میکند.
عایق الاستومری دارای مقاومت بالا در برابر نفوذ بخار بوده و انتخابی بسیار مناسب و متراکمی روی تاسیسات است. پس از محاسبه ضخامت عایق الاستومری مورد نیاز به جهتجلوگیری از اتلاف انرژیمیتوانید از نوع خاصی از عایق الاستومریک استفاده کنید.
دانستنیهای عایق الاستومری
عایق الاستومری یا همان عایق الاستومریک در سال ۱۹۵۰ توسعه یافت. معرفی عایق الاستومری و دیگر مواد پلیمری باعث تحول صنعتی مهمی از استفاده از مواد طبیعی مانند چوب پنبه به استفاده از مواد مصنوعی و شیمیایی شدند. محبوبیت عایق الاستومری به سرعت افزایش یافت چون عمدتا نیاز برای هر نوع سد هوایی (بخار) را جهت جوگیری از انتقال رطوبت حذف کرده بود. وقتی که دسترسی عایق در اشکال مختلف (شامل ورقهها، توپها و لولهها) افزایش یافت، محبوبیت آن نیز به عنوان یک عایق مخصوصا در کاربردهای لولهکشی سرمایشی و گرمایشی افزایش یافت. عایق الاستومری برای استفاده کننده نسبت به مواد دیگر یک گزینه مساعد بود؛ چون میتوانست به طور پایا به سطوح مختلف متصل شود. نصب آن آسان بود وعملکرد آن با پارگی و یا سوراخ شدن در معرض خطر قرار نمیگرفت.
شرکت سازه پایدار الهیه سالیان سال است، با توکل به خداوند متعال و همت جوانان ایرانی معتبرترین و پرافتخارترین شرکت عرضهکننده مصالح نوین صنعت ساختمانی است. و با در اختیار داشتن نمایندگی انحصاری برندهای آرماسل و وانفلکس سر دم داره عرضهکننده عایق الاستومری در کشور بود. هماکنون سازه پایدار با همکاری با شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان (فن تاپ) موفق به تولید عایق الاستومریک لینکران شدهاند. لینکران با رقبای خارجی در زمینه کیفیت برابری میکند. با این تفاوت که با قیمتی بسیار مقرونبهصرفهتر، خدمت هم میهنان عزیز و همچنین مشتریان خارجی عرضه میشود.