وبلاگ

مکان شما:

عایق حرارتی مناسب مناطق آب و هوایی مختلف

عایق حرارتی مناسب مناطق آب و هوایی مختلف

عایق حرارتی مناسب اقلیم های مختلف

عایق کاری ساختمان با توجه به طراحی آن، آب و هوا، هزینه ی انرژی، میزان بودجه تعیین شده برای عایق کاری و سلیقه های شخصی مشخص می گردد. بیشتر ساختمان ها از نظر حرارتی عایق کاری می شوند، به منظور کاهش اتلاف انرژی گرمایی، اما ممکن است انواع دیگر عایق کاری مانند، عایق کاری صوتی، عایق کاری ضد حریق و … نیز انجام شود. طراحان و معماران ساختمان ها معمولا از عایق هایی استفاده می کنند که چندین عملکرد را همزمان داشته باشند؛ این باعث صرفه جویی و کاهش هزینه ها می گردد.
یکی از موادی که به عنوان عایق حرارتی استفاده می شوند و همزمان چند کارایی دارد، عایق پشم سنگ می باشد. پشم سنگ همزمان عایق حرارت، عایق صوت و ضد حریق می باشد. این ویژگی باعث کاربرد گسترده این نوع عایق چه در صنعت و چه در ساختمان شده است.

عایق کاری ساختمان باید به دقت و حساب شده صورت گیرد. در زمان عایق کاری حرارتی باید مسیرها و حالت های انتقال انرژی و خروج آن از ساختمان در نظر گرفته شود. این عوامل ممکن است در طول یک روز کامل و یا در فصول مختلف سال متفاوت باشد. انتخاب نوع و ترکیب مناسب عایق حرارتی و مصالح ساختمان در بهینه سازی شرایط عایق کاری بسیار مهم است. قبل از عایق کاری باید مشخص شود که چه قسمتی از ساختمان و به چه میزان به عایق حرارتی نیاز است.

 

عایق مناسب شرایط آب و هوایی

مناطق سردسیر

در مناطق و اقلیم هایی با آب و هوای سرد، هدف از عایق کاری ساختمان کاهش اتلاف حرارت از درون ساختمان به بیرون است. در این ساختمان ها دیوارها، سقف ساختمان، درب و پنجره عوامل انتقال گرما به بیرون هستند. به منظور کاهش اتلاف حرارت دیوارها و سقف باید با عایق حرارتی که ضریب انتقال حرارت پایینی دارد، عایق کاری شوند.
مورد دیگر و البته اصلی که باعث اتلاف حرارت می شود پنجره ها هستند. پنجره ها سهم زیادی در اتلاف حرارت دارند. با استفاده از پنجره های دو و یا سه جداره (بسته به اقلیم آب و هوایی و بودجه در نظر گرفته شده) می توان اتلاف حرارت از پنجره ها را کاهش داد.

 

آب و هوای گرم

در شرایط آب و هوایی گرم، عایق کاری بیشتر برای جلوگیری از ورود هوای گرم و گرمای حاصل از نور خورشید به درون ساختمان صورت می گیرد. نور و گرمای خورشید مستقیما از طریق پنجره ها وارد ساختمان می شود و یا با تابیدن به بدنه ساختمان باعث گرم شدن ساختمان می گردد.
انتقال گرمای خورشید را می توان با سایه افکنی، پوشاندن بام خانه با نوارهای رنگی که نور خورشید را جذب نمی کنند، عایق های بازتابشی و انواع دیگر عایق ها، کاهش داد.
در آب و هوای گرم قرار دادن موانع تشعشع برای زیر شیروانی ها بسیار موثرتر هستند تا آب و هوای سرد.

به منظور کاهش اتلاف حرارت و ایجاد آسایش حرارتی در ساختمان، باید جریان هوا به درون ساختمان را کاهش داد و تهویه ساختمان از طریق سیستم تهویه صورت گرید.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب