عایق کاری صوتی ساختمان با استفاده از عایق صوتی-حرارتی پشم سنگ
از پشم سنگ به عنوان عایق صوتی دیوار منزل، عایق صوتی سقف و عایق صوتی کف ساختمان استفاده می شود. بهترین زمان برای عایق کاری صوتی ساختمان در زمان ساختن و در هنگام دیوار کشی می باشد. عایق کاری صوتی در این زمان آسانتر و کم هزینه تر نسبت به زمانی است که پس از احداث، ساختمان عایق شود.
بطور کلی عایق کاری صوتی ساختمان به دو صورت انجام می شود. در روش اول عایق کاری در هنگام ساخت دیوارها می باشد و روش دوم عایق کاری صوتی پس از ساخت دیوارها انجام می شود. البته کیفیت عایق کاری صوتی در روش اول بهتر از روش دوم می باشد.
در روش اول مهندس طراح ساختمان، شکل دیوارها و مواد مورد استفاده را در محاسبات خود در نظر می گیرد و عایق کاری صوتی به شکل مطلوب تری صورت می گیرد. این روش عایق کاری صوتی موجب می شود که انعکاس های نا خواسته صدا صورت نگیرد.
در روش دوم عایق بندی صوتی می توان از عایق های صوتی پر قدرتی مثل عایق صوتی-حرارتی پشم سنگ استفاده کرد. زیرا پشم سنگ به دلیل ساختار فیبری که دارد ذرات هوا را درون خود نگه می دارد و این ویژگی باعث شده که انتقال حرارت و انتقال صوت از آن کم باشد بازده عایق کاری را افزایش یابد. علاوه بر این که پشم سنگ یک عایق صوتی مناسب می باشد همزمان یک عایق حرارتی خوب برای ساختمان است.
در ساختمان های احداث شده عایق کاری صوتی ساختمان می تواند با بازسازی ساختمان صورت گیرد. که این عایق کاری می تواند از داخل ساختمان یا از بیرون صورت گیرد. در صورتی که نمای داخلی ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشد عایق صوتی در داخل ساختمان قرار داده می شود و در زمانی که نمای خارجی ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشد عایق صوتی بر روی دیوارهای خارجی ساختمان قرار می گیرد.
در روش عایق کاری صوتی از خارج ساختمان چون عایق پشم سنگ علاوه بر اینکه یک عایق صوتی خوب است عایق حرارتی نیز می باشد، گرم شدن هوای داخل ساختمان باعث گرم شدن دیوارهای ساختمان نیز می شود. زمانی که دمای هوای بیرونی سرد می شود گرمای دیوارها به محیط درونی گرما می بخشد و موجب ثبات گرمایی می شود. این روش عایق کاری بیشتر برای منازل و مکان های با کاربری دائمی مناسب است.
اما در روش دوم عایق کاری گرم شدن محیط باعث گرم شدن دیوارها نمی شود. در این روش سرعت گرم شدن محیط درونی به دلیل اینکه هیچ انرژی گرمایی برای گرمایش دیوارها استفاده نمی شود، بیشتر است بنابراین این روش عایق کاری برای ادارات و مکان هایی که نیاز است دما به سرعت افزایش یابد مناسب تر است.
برای مشاهده عملکرد صوتی عایق صوتی پشم سنگ می توانید به ویدیو تست عملکرد صوتی عایق صوتی حرارتی پشم سنگ (rcowkool) مراجعه کنید.
همچنین می توانید برای مشاهده عایق کاری صوتی با استفاده از پشم سنگ به ویدیو های زیر مراجعه کنید.
ویدیو آموزشی عایق کاری صوتی ساختمان با استفاده از عایق صوتی-حرارتی پشم سنگ (rockwool)
فیلم آموزشی عایق کاری صوتی با استفاده از عایق صوتی حرارتی پشم سنگ فله ای