وبلاگ

مکان شما:

عایق کاری صوتی کانال ها (عایق کاری داکت ها)

عایق کاری صوتی کانال ها (عایق کاری داکت ها)

عایق کاری صوتی داکت ها – عایق کاری کانال

رعایت نکات زیر می تواند در عایق کاری صوتی کانال ها موثر باشد:
– تا حد امکان دریجه های ورود و خروج هوا را در مکان های تولید صدا قرار ندهید. باعث انتقال صدا از مکانی به مکان دیگر می شود.
– در کانال های مستطیلی، حداقل فاصله لازم خروجی هوا از زانویی ها و مکان های شکست کانال ۱.۵ برابر بزرگترین وجه کانال باشد. در کانال های دایره ای شکل، این فاصله باید حداقل ۱.۵ برابر قطر کانال باشد.
– در ساخت کانال ها از مصالح و تجهیزاتی استفاده کنید که حداقل سطح شدت صوت را داشته باشد.
–  در ساخت کانال ها از زانویی های منحنی شکل استفاده شود و تا حد امکان از استفاده از زانویی با گوشه های تیز اجتناب کنید، باعث کاهش سرعت هوای خروجی از کانال می شود. اگر فضای لازم برای قرار دادن زانویی منحنی شکل وجود نداشت از زانویی پخ دار استفاده کنید. برای جلوگیری از کاهش دبی جریان با افت سرعت، می توان اندازه خروجی کانال را افزایش داد.
–  در صورت نیاز به تغییر جهت در کانال ها، از تغییر درجه بیشتر از ۱۵ درجه جلوگیری شود.
– کاهنده های کانال ها (کاهش قطر کانال) نباید زاویه ای بیش از ۴۵ درجه و افزاینده ها نباید زاویه ای بیش از ۶۰ درجه داشته باشند. تعریف کاهنده و یا افزاینده بودن بستگی به جهت جریان دارد.

 

نویز فرار

نویز فرار به نویزی گفته می شود که از درون کانال ها بیرون می رود. در کانال های مستطیلی نویز بیشتری به بیرون ساطع می شود، نسبت به کانال های دایره ای شکل، مخصوصا در فرکانس های پایین که فرار بودن نویز بیشتر است. کانال های مستطیلی بیشتر از کانال های دایره ای شکل اجازه ورود نویز به داخل شان را میدهند.
اگر کانال های در اطراف دستگاه ها و تجهیزات پر سرو صدا نصب شده باشند بهتر است با عایق صوتی، عایق کاری شوند تا نویز به داخل کانال وارد نشود و یا میزان ورود آن به حداقل مقدار خود برسد.

معمولا صداهای با فرکانس پایین سخت تر توسط عایق صوتی جذب می شوند نسبت به نویزهای با فرکانس متوسط و بلند. هر چقدر ضخامت عایق صوتی بکار رفته بیشتر باشد، میزان جذب صوت با فرکانس پایین، بیشتر می شود.

 

انتخاب عایق صوتی مناسب

در هنگام انتخاب عایق صوتی برای عایق کاری کانال ها به نکات زیر توجه شود:
– ضریب جذب صدا
– مقدار کاهش شدت صوت، قبل و بعد از عایق صوتی
– نویز باز تولید شده
– افت فشار استاتیک جریان
– صدایی که هنگام عبور جریان هوا ایجاد می شود (متناسب با افت فشار استاتیک).

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب