عایق های ساختمانی انواع مختلفی دارند که نسبت به قیمت و کیفیت و همچنین کارایی با هم متفاوت هستند. عایق پشم سنگ یکی از آنهاست اما ما در این مقاله سعی داریم شما را با برخی عایق ها آشنا کنیم که شاید تا به امروز عامه مردم از مصارف دیگر آن اطلاع داشتند.
اگر بخواهیم قیر را با عایق های دیگر مقایسه کنیم شاید مضحک باشد ولی هر ماده ای به نوبه خود، در جایگاهی که دارد بسیار کاربردی است. میتوان گفت قیر بیشتر در قدیم برای سقف و کف خانه ها برای جلوگیری از ورود رطوبت استفاده میشد و امروزه این ماده مفید بیشتر درراه سازی و جاده سازی کاربرد دارد.
مقایسه قیر با عایق پشم سنگ از نظر قیمت کیفیت و کارایی
عایق پشم سنگ از نظر قیمت شاید بالاترازعایق قیر باشد اما کاربرد و کیفیت بسیار بیشتری دارد.قیر وزن بیشتری دارد و نصب سخت تر و نصب بدون پوشش آن بسیار سخت تر است. قیر شاید بتواند در مورد رطوبت عایق خوبی باشد اما در مورد صدا و آتش بازدهی بسیار کمی دارد و بعد از گذر چند سال مقاومتش نسبت به رطوبت و آب نیز کاهش می یابد.
در این روش گیاه در آب یا بستر های دیگر که غنی از مواد مغذی هستند رشد می کند. با این وجود کشت هایدروپونیک می تواند به عنوان روشی جهت رشد گیاهان ، در سایر محیط های متراکم مثل مخلوط پوست درختان، بدون خاک مورد استفاده قرار گیرد.روش هایدروپونیک یک روش پیشرفته باغبانی است که حتی در خانه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.از خوبی های این سیستم این است که در قاب کاشت گیاهان هیچگونه علف هرزی رشد نمی کند و گیاهان حاصل از این روش معمولا سالم تر و زودرس ترند و فضای کمتری را اشغال می کنند.
اساس سیستم هیدروپونیک آب است، پس امکان ایجاد یک سیستم کاملا اتوماتیک بخ راحتی میسر است و با این سیستم میتوان کاشت را در بهترین حالت با کمترین نیروس انسانی و خطاهای انسانی بوجود اورد. مزیت اتوماتیک بودن سیستم این است که اگر باغبان برای مدت زیادی در گلخانه حاضر نبود، گیاه از کمبود اب و مواد غذایی ، تلف نخواهد شد.
۱ـ صرفه جوئی زمانی و نیاز به نیروی کار کمتر زیرا در کشت آبی نیاز به عملیات تهیه بستر خاک و وجین کردن علف های هرز و غیره نمی باشد.
۲–حذف خاک درنتیجه حذف بیماری ها
۳–مصرف بهینه آب زیراهیچ آبی به هدر نمی رود و علف هرزی وجود ندارد که از آب استفاده کند.
۴–کاشت گیاه با تراکم بیشتری ودرنتیجه تولید بیشتر
۵–به دلیل نبود خاک و علف هرز عملیات کشاورزی ساده تر است
۶–با حذف خاک آفات موجود در خاک نیز حذف می شود
۷کنترل شرایط محیطی از جمله نور، دما، رطوبت و ترکیب هوا بسیار ساده تر است
۸–در جاییکه خاک مناسب ندارد یا خاک دچار بعضی بیماریها است استفاده میشود