وبلاگ

مکان شما:

لزوم بهینه سازی مصرف انرژی (عایق کاری حرارتی) ساختمان ها

لزوم بهینه سازی مصرف انرژی (عایق کاری حرارتی) ساختمان ها

متاسفانه در کشور ما بیشترین مصرف انرژی در بخش ساختمان می باشد. تحقیقات صورت گرفته در زمینه مصرف انرژی نشان می دهد به دلیل اینکه ساختمان ها در ایران عایق کاری حراتی نشده اند، مقدار زیادی از انرژی که صرف ایجاد دمای مناسب در ساختمان های می شود، اتلاف می شوند. بطور میانگین حدود ۳۵% از این انرژی از طریق دیوارهای جانبی، حدود ۲۵% از سقف، ۱۰% از کف ساختمان ها و ۲۰ الی ۳۰% از پنجره ها و درب ها، اتلاف می شوند.
دلیل اصلی این اتلاف انرژی در مرحله اول عایق کاری نبودن ساختمان ها و در مرحله دوم راندمان پایین سیستم های گرمایشی و سرماشی است. ساختمان هایی که در ایران ساخته می شوند، سرما و گرمایی که با صرف انرژی و هزینه بالایی برای مطلوب سازی محیط ساختمان تولید می شوند را به دلیل عایق کاری حرارتی نبودن هدر می دهند (عایق کاری نبودن دیوارها، کف و سقف ساختمان و عایق نبودن تاسیسات سرمایشی و گرمایشی). بنابراین برای گرم کردن و یا خنک کردن ساختمان ها چند برابر استانداردهای جهانی انرژی و پول صرف می شود.

مهندس زنگنه، وزیر نفت:”زمانی که ساختمانی بسازیم که عایق کاری حرارتی نشده باشد، اگر بهترین وسایل سرمایش و گرمایش با بالاترین راندمان و برچسب انرژی نیز داشته باشیم، باز بی فایده است.”
بنابراین اولویت اول در بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها، عایق کاری حرارتی آن ها است. بعد از عایق کاری حرارتی، استفاده از سیستم ها و تجهیزاتی که راندمان کاری بالا دارند و دارای فناوری های جدید مصرف کم انرژی می باشند، بسیار مهم است.
حداکثر هزینه عایق کاری ساختمان برابر ۵ درصد هزینه کل آن می باشد. کل هزینه عایق کاری ساختمان ظرف چند سال از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی جبران می شود. از طرفی اگر کل ساختمان عایق کاری حرارتی شده باشد، یک مزیب برای ساختمان به حساب می آید و سازنده می تواند هزینه ی عایق کاری را در قیمت فروش در نظر بگیرد. بنابراین عایق کاری ساختمان نه تنها دارای مزیت است بلکه هیچ ضرری برای کسی ندارد.
این مطلب را باید در نظر گرفت که عایق کاری ساختمان ها باعث کاهش مصرف انرژی در کشور می شود. اگر قانون عایق کاری حرارتی ساختمان ها در ۱۰ سال گذشته اجرا می شد، نزدیک یک سوم کل ساختمان های کشور که در این مدت ساخته شدند عایق کاری حرارتی می شدند و این باعث می شد انرژی ای که برای گرمایش و سرمایش این ساختمان ها استفاده شده به نصف کاهش یابد.
اثر این عایق کاری در سطح ملی باعث کاهش مصرف سالیانه بیش از هفت میلیارد مترمکعب گاز طبیعی می شود و در روزهای سرد سال در زمستان، روزانه بیش از ۸۰ میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی می شد. اما متاسفانه به دلیل عدم عایق کاری ساختمان ها در ۱۰ سال گذشته، این فرصت برای کاهش مصرف انرژی در کشور از دست رفته و هر سال به تاخیر افتادن اجرای قانون عایق کاری در ساختمان ها (مبحث ۱۹ مقرارت ملی ساختمان) باعث می شود حداقل ۳۰۰ میلیون دلار در سال انرژی حد رود.

بر خلاف کشور ما، در جهان به عایق کاری ساختمان ها اهمیت زیادی داده می شود و یکی از پرکاربردترین عایق های که در صنعت ساختمان ها سازی استفاده می شود، عایق حرارتی صوتی پشم سنگ، به دلیل ویژگی هایی که دارد است.
ویژگی هایی پشم سنگ مانند:
-راندمان بالا
عایق صوتی و عایق حرارتی بودن همزمان آن
-عایق ضد حریق بودن
– ضریب انتقال حرارت پایین
– و …

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب