وبلاگ

مکان شما:

مقایسه عایق های حرارتی مختلف با عایق صوتی حرارتی پشم سنگ

مقایسه عایق های حرارتی مختلف با عایق صوتی حرارتی پشم سنگ

عایق های پلیمری

عایق های معدنی مانند پشم سنگ قدمت بیشتری نسبت به عایق های پلیمری دارند. یکی از مزیت های پشم سنگ نسبت به عایق های پلیمری این است که علاوه بر عایق حرارت بودنش، عایق صوتی با قابلیت جذب صوت بالا و عایق ضد حریق نیز هست. ضد حریق بودن پشم سنگ در ایمنی ساختمان و سازهای عایق کاری شده از اهمیت به سزایی برخوردار است.

ضریب انتقال حرارت پشم سنگ به میزان فشردگی آن بستگی دارد و معمولا بین ۰.۰۳۵ تا ۰.۰۵۰ می باشد. ضریب انتقال حرارت عایق های پلیمری در حدود ضریب انتقال حرارت پشم سنگ است، اما بعضی از عایق های پلیمری نیز وجود دارند که ضریب انتقال حرارت کمتر از ۰.۰۳ دارند و باعث می شوند که به عایق با ضخامت کمتری نیاز باشد.

از نظر نفوذ بخارات آب، عایق های پلیمری عملکرد بهتری دارند و نیازی به استفاده از بخاربند در شرایطی که امکان نفوذ بخارات آب وجود دارد، نیست. البته در این شرایط می توان از عایق های معدنی نیز استفاده کرد و فقط لازم است از بخاربند استفاده شود.
نقطه ضعف عایق های پلیمری تغییرات ضریب انتقال حرارت آن ها در زمان می باشد و همچنین اشتعال پذیر بودنشان است که ممکن است در صورت آتش سوزی جان افراد را به خطر بیندازد.

 

پشم سرباره

عایق ها پشم سنگ و پشم سرباره هر دو از گروه عایق ها معدنی می باشند. مواد خامی که در تولید این دو عایق حرارتی استفاده می شود و همچنین فرایند تولیدشان یکسان است، تنها تفاوتی که دارند نسبت مواد اولیه است که در تولید این دو نوع عایق صوتی حرارتی و ضد حریق استفاده می شود.
در ساخت عایق پشم سنگ از سنگ بازالت به اضافه سرباره کوره بلند و در بعضی از انواع آن از رزین نیز استفاده می شود، اما سهم بیشتر مواد اولیه استفاده شده سنگ بازالت (۷۰-۷۵%) می باشد.
عایق سرباره همانطور که از نامش مشخص است از سرباره کوره بلند و بعضی از سنگ ها معدنی تولید می شود، با این تفاوت که تقریبا ۷۰% مواد اولیه استفاده شده سرباره می باشد.
عایق پشم سرباره اکثر ویژگی هایی که عایق پشم سنگ را دارا می باشد.

 

پشم شیشه

ماده اولیه عایق پشم شیشه، شیشه می باشد، این عایق حرارتی با ذوب کردن شیشه و تبدیل آن به الیاف تولید می شود.
مهم ترین اختلاف پشم سنگ و پشم شیشه، مقاومت آن ها در برابر حرارت است. پشم شیشه و پشم سنگ هر دو مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند اما مقاومت پشم سنگ بسیار بیشتر است. به عنوان مثال اگر بخواهیم مکانی را عایق کاری کنیم که دمای عملیاتی آن ۹۰۰ درجه سانتیگراد باشد باید حتما از عایق پشم سنگ استفاده کرد. پشم سنگ تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد دربرابر حرارت مقاوم می باشد در حالی که پشم شیشه در دمای حدود ۵۹۰ درجه سانتیگراد ذوب می شود.

پشم سنگ و پشم شیشه هر دو از الیاف فیبری تولید می شوند، این دو عایق از طریق به دام انداختن هوا در بین الیاف سازندیشان، مانع از انتقال صدا می شوند. اما عایق پشم سنگ به دلیل داشتن وزن و دانسیته بالاتر عملکرد صوتی بهتری نسبت به پشم شیشه دارد و میزان جذب صوت بالاتری دارد. عایق کاری دیوار با پشم سنگ باعث می شود که شدت صدا عبوری از آن تا ۱۰ دسیبل کاهش پیدا کند اما پشم شیشه شدت صدا را تا ۴ دسیبل کاهش می دهد.

از معایب پشم شیشه مضر بودن آن برای سلامتی است، اگر الیاف پشم شیشه به ریه وارد شود خارج نمی شود و تنفس مدام این الیاف باعث بیماری های ریوی می شود. تماس الیاف پشم شیشه با پوست نیز باعث بیمارهای پوستی می شود.

 

یونولیت – عایق حرارتی پلی استایرن

عایق حرارتی پلی استایرن که به عنوان یونولیت شناخته می شود یک عایق پلیمری است و مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب دارد اما به دلیل ماهیت ماده اولیه آن در برابر حریق مقاوم نمی باشد و به سرعت آتش می گیرد و همچنین باعث انتشار آتش می شود.
بلوک های عایق پلی استایرن در هنگام آتش گرفتن بصورت سیال در می آیند، این در صورتی است که مصالح ساختمان باید در برابر حرارت از نظر ابعادی پایدار باشند. در مقابل آن پشم سنگ ایستایی بالایی در برابر حریق دارد (تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد).
یکی از پارامترهای دیگر که در انتخاب مصالح ساختمانی مهم می باشد، خطرناک نبودن آن ها در هنگام آتش سوزی است. عایق حرارتی پشم سنگ در هنگام آتش گرفتن هیچ دود سمی تولید نمی کند اما عایق پلی استایرن در هنگام سوخت گاز و دود سمی منتشر می کند که خطرناک می باشد.

به دلیل ویژگی هایی که عایق صوتی حرارتی پشم سنگ دارد از آن بطور گسترده در عایق کاری تجهیزات صنعتی استفاده می شود، پر مصرف ترین عایق در صنایع شیمیایی و صنعت ساختمان سازی در جهان می باشد. در بسیار از کشور های پیشرفته شرکت های بیمه به ساختمان هایی که با عایق پشم سنگ عایق کاری شده باشند، تخفیف ویژه می دهند.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب