وبلاگ

مکان شما:

مقایسه عملکرد حرارتی و صوتی عایق پشم سنگ با مصالح ساختمانی

مقایسه عملکرد حرارتی و صوتی عایق پشم سنگ با مصالح ساختمانی

برای مقایسه عملکرد حرارتی عایق پشم سنگ با دیگر مصالح ساختمانی ابتدا باید با مفهوم مقاومت حرارتی آشنا شوید. مقاومت حرارتی که با R نشان داده می شود نسبت ضخامت مواد (L) به ضریب هدایت حرارتی آن ها است (λ).

R=L/λ

که واحد ضخامت عایق حرارتی متر و واحد ضریب هدایت حرارتی W/mK می باشد.

طبق رابطه بالا مقاومت حرارتی با ضخامت مواد نسبت مستقیم و با هدایت حرارتی نسبت معکوس دارد. بنابراین استفاده از مصالحی که دارای ضریب هدایت حرارتی کمتری داشته باشد مقرون به صرفه است چون به ضخامت کمتری از آن ها برای رسید به مقاومت حرارتی دلخواه، نیاز است.

عایق حرارتی پشم سنگ ضریب هدایت حرارتی کمتری نسبت به مصالح ساختمانی دیگر دارد. جدول زیر نشان دهنده ی این مطلب است:

rockwool for house thermal and sound insulation 511

مواد و مصالح ساختمانی ضریب هدایت حرارتی بیشتری نسبت به عایق حرارتی دارند وهیچکدام نمی توانند مانند عایق حرارتی مانع از اتلاف حرارت شوند.

یکی دیگر از ویژگی های عایق پشم سنگ، مقاومت آن در برابر انتقال صدا نسبت به مصالح ساختمانی است. در جدول زیر ضخامت مورد نیاز به ازای ضریب صوتی و حرارتی یکسان برای آجر، بلوک های بتنی، چوب نرم و عایق صوتی پشم سنگ در یک ساختمان استاندارد عایق کاری شده نشان داده شده است.

rockwool for house thermal and sound insulation 512

همانطور که داده های جدول نشان می دهد، میزان ضخامت مورد نیاز عایق پشم سنگ برای رسیدن به شرایط استاندارد و آسایش صوتی و حرارتی مناسب، بسیار کمتر از مصالح ساختمانی است و این از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب