وبلاگ

مکان شما:

مکان های نصب عایق حرارتی در ساختمان (۲)

مکان های نصب عایق حرارتی در ساختمان (۲)

دیوارهای زیر زمین

یکی دیگر از مکان های نصب عایق حرارتی در ساختمان، دیوارهای زیرزمین می باشد. عایق کاری بیرونی دیوارهای زیر زمین از هدر رفتن انرژی از قسمت زیرین ساختمان جلوگیری می کند. بعضی از عایق های حرارتی نسبت به نفوذ حشرات حساس می باشند بنابراین در انتخاب عایق حرارتی مناسب برای دیوارهای زیر زمین باید دقت کرد.
استفاده از مصالح مرغوب و نصب مناسب عایق حرارتی مشکلات ناشی از رطوبت را در دیوارها تا حد زیادی از بین می برد و از ساختار عایق حرارتی نیز محافظت می کند.
طی تحقیقی که در سال ۱۹۸۸ در آمریکا صورت گرفت نمونه خاک و نمونه عایق حرارتی فونداسیون ۵۹ خانه جهت بررسی عملکرد آن ها در دراز مدت، مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج این تحقیقات نشان داد که طول عمر عایق حرارتی این فونداسیون ها تحت تاثیر کارایی روکش های محافظتی سطوح بالاتر ساختمان است و جنس عایق حرارتی بکار رفته در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
اکثر روکش های ساختمانی جذب رطوبت را به حداقل مقدار می رسانند و میزان عامل را افزایش می دهد. ۶۰% روکش های عایق حرارتی که در این تحقیق بررسی شدند پوسته پوسته و یا سوراخ شدند که این باعث کاهش کارایی آن ها شده است.
کارشناسان علوم ساختمانی عقیده دارند که بهترین روش برای خشک نگه داشتن دیوارهای زیر زمین استفاده از مواد عایق مناسب مثل عایق پشم سنگ می باشد.
ساختار فیبری عایق های حرارتی مثل پشم سنگ، مانند شکاف های مویینگی عمل می کنند که این باعث می شود توده آب به راحتی بیرون نگه داشته شوند (حتی در مواجه با سیل).

از عایق حرارتی در قسمت داخلی فونداسیون و در دیوارهای زیر زمین نیز استفاده کرد. این روش برای نوسازی و یا مدل بندی مجدد پروژه هایی که نیاز به حفاری ندارند استفاده می شود. عایق های داخلی نمی توانند به خوبی عایق های خارجی ضد آب بودن ساختمان ها را تضمین کنند، بنابراین نصب مناسب درزگیرها و یا بخار بندها ضروری می باشد.
انتخاب عایق حرارتی مناسب بسیار حائز اهمیت می باشد، برای مثال بعضی از عایق های حرارتی را باید از مکان های مسکونی جدا کرد، چرا که به شدت آتش زا هستند و هنگام آتش سوزی ممکن است گازهای سمی خطرناک آزاد کنند که جان ساکنان را به خطر بیندازند.

 

عایق کاری دیوارها

دیوارها از مهم ترین قسمت های ساختمان می باشند که باید عایق کاری حرارتی شوند. در عایق کاری دیوارها، شکاف ها، درزهای پنجره ها و درها باید گرفته شوند تا هیچگونه پل حرارتی که باعث کاهش راندمان عایق کاری می شود ایجاد نگردد.
کنار چارچوب ها، دهنه و آستانه درها، سطوح نامنظم و فضاهای باز را می توان با استفاده از عایق پشم سنگ خام پر کرد.
پنجرهای عایق کاری شده دو جداره و سه جداره از اتلاف حرارت جلوگیری می کنند. به منظور موثرتر بودن عملکرد این پنجره ها فضای خالی بین شیشه ها را با یک گاز خنثی پر می کنند.

 

عایق کاری کف ساختمان

در بیشتر مناطق آب و هوایی به منظور عایق کاری کف ساختمان ها از عایق های حرارتی با حداقل مقاومت R-19 در عایق کاری زیر زمین، راه پله ها، پارکینگ، ایوان و یا هر فضایی که خروجی دما دارد، استفاده می شود.
البته کف هایی که زیر آن ها گرم هستند و یا فونداسیون های کاملا عایق کاری شده از عایق کاری مجدد معاف هستند. فونداسیون زیر زمین هایی که گرم هستند نیاز نیست عایق کاری مجدد شوند و تنها در صورتی نیاز به عایق کاری دارند که ۵۰% فضای دیوارها در معرض هوای آزاد باشند و از زیر زمین به عنوان اتاق مسکونی استفاده شود.

 

عایق کاری حرارتی سقف ها و زیر شیروانی

در عایق کاری سقف ها باید قسمت های بالای دیوارهای داخلی و همچنین قمست های بیرونی آن را پوشاند، البته به نحوی که عایق کاری باعث جلوگیری از تهویه پیشامدگی لبه های سقف نشود.
در عایق کاری سقف های زیرشیروانی، فضای بین تیرهای سقف با عایق پتویی یا عایق خام با مقاومت حرارتی R-38 پوشش داده می شود.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب