وبلاگ

مکان شما:

میزان صرفه جویی حاصل از عایق کاری ساختمان با عایق حرارتی پشم سنگ

میزان صرفه جویی حاصل از عایق کاری ساختمان با عایق حرارتی پشم سنگ

سود حاصل از عایق کاری ساختمان با پشم سنگ
عایق کاری مناسب ساختمان و تاسیسات موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه های ناشی از آن می شود. ممکن است عایق کاری ساختمان باعث افزایش مقدار نه چندان زیاد هزینه های ساخت و ساز شود اما از محل صرفه جویی در مصرف سوخت، در یک دوره بسیار کوتاه هزینه های ناشی از عایق کاری حرارتی ساختمان و تاسیسات باز خواهد گشت و سود اقتصادی حاصل از آن نیز در طولانی مدت قابل توجه خواهد بود.
 
مثال زیر نشان دهنده این مطلب است:
برای مقایسه عملکرد عایق حرارتی و میزان کاهش مصرف انرژی، در زیر عایق کاری یک ساختمان سه طبقه با زیربنای هر طبقه ۱۰۰ متر مربع مورد بررسی قرار گرفته است.
مساحت دیوارهای طرفین ۱۸۰ متر مربع می باشد و مساحت دیوارهای جلو و عقب با در نظر گرفته ۴۰% مساحت پنجره ها و درب ها، ۱۰۸ متر مربع می شود که در کل مساحت دیوارها برابر با ۲۸۸ متر مربع می شود.
مساحت هر سقف ۱۰۰ متر مربع است که در مجموع سه سقف مساحت ۳۰۰ متر مربع می شود. جمع کل سطوح انتقال گرما ۵۸۸ متر مربع می شود.
در این بررسی، عایق تخته ای پشم سنگ با ضخامت ۵ سانتی متر و دانسیته ۸۰ کیلوگرم بر مترمکعب برای عایق کاری سقف طبقه آخر و برای عایق کاری سقف بین طبقات و همچنین عایق کاری دیوارهای اطراف، عایق پشم سنگ تخته ای به ضخامت ۳ سانتیمتر و دانسیته ۱۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب در نظر گرفته شده است.

 

میزان عایق پشم سنگ مورد نیاز

میزان پشم سنگ مورد نیاز برای عایق کاری دیوارها: مساحت دیوارها ۲۸۸ متر مربع می باشد که بر روی آن عایقی با ضخامت ۳ سانتیمتر قرار داده می شود. از ضرب این دو عدد حجم عایق مورد نیاز برای عایق کاری دیوارها بدست می آید:

۲۸۸*۰.۰۳=۸.۶۴ m3

دانسیته عایق استفاده شده برابر با ۱۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب است، بنابراین وزن عایق مورد استفاده برابر می شود با ۱۰۳۶.۵:

۸.۶۴*۱۲۰=۱۰۳۶.۵

میزان پشم سنگ مورد نیاز برای سقف اصلی برابر است با ۴۰۰ کیلوگرم:

۱۰۰*۰.۰۵*۸۰=۴۰۰.۰

عایق پشم سنگ مورد نیاز برای سقف های میانی برابر است با ۷۲۰ کیلوگرم:

۲۰۰*۰.۰۳*۱۲۰=۷۲۰.۰

وزن کل عایق پشم سنگ برای این ساختمان برابر می شود با ۲۱۵۶.۵ کیلوگرم که برابر است با ۲.۷ کیلوگرم بر متر مربع زیر بنای ساختمان.

محاسبه هزینه عایق کاری با هزینه های ساخت و ساز نشان می دهد که هزینه های عایق کاری برابر با ۲% هزینه های کل ساختمان می باشد.
از طرفی میزان اتلاف حرارت از ساختمان در سال برابر با ۵.۳ میلیون کیلوکالری بر متر مربع می باشد که اگر با عایق کاری ساختمان جلوی حدود ۴۰% از این اتلاف انرژی گرفته شود، میزان صرفه جویی در انرژی معادل می شود با ۲.۱ میلیون کیلوکالری به ازای هر متر مربع ساختمان (این عدد برابر است با حدود ۲۰۰ نرمال متر مکعب گاز طبیعی در سال در هر متر مربع).
مقایسه این میزان صرفه جویی در انرژی مصرفی سالانه با هزینه و میزان عایق کاری مورد نیاز نشان می دهد، هزینه عایق کاری ساختمان در همان سال های اولیه از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی جبران می شود.

دسترسی سریع
دسته بندی مطالب