پشم سنگ عایق حرارتی می باشد، همچنین عایق رطوبتی و صوتی می باشد. دمای ۷۵۰+ درجه سانتیگراد را تحمل می کند نقطه ذوب آن ۱۳۰۰ و تحمل برودتی آن ۳۰- درجه سانتیگراد می باشد.
کاربرد پشم سنگ چیست؟
همچنین پشم سنگ در انواع پشم خام فله، لوله ای ، پتویی ، لحافی، تخته ای فشرده تولید شده و کاربردهای متنوعی دارد : ساختمان، صنایع غذایی، صنایع پالایشگاهی، نیروگاهی، تاسیسات و گلخانه های هیدروپونیک.
عایق حرارتی پشم سنگ از الیاف معدنی تشکیل شده است به همین خاطر به آن Mineral wool نیز گفته می شود. و سنگ بازالت مواد اولیه تشکیل دهنده این عایق می باشد. همچنین پشم سنگ به عنوان عایق رطوبتی عملکرد خوبی دارد. رطوبت را به مقدار زیاد در خود جمع می کند و از نم دادن دیوارها و سقف جلوگیری می کند
کاربرد پشم سنگ در کجا استفاده می شود؟
در هر جایی که پشم شیشه قابل استفاده بوده از عایق پشم سنگ می توان استفاده نمود. جاهایی مثل سقف ها و دیوارها و زمین ها، شیروانی ها ، زیرزمین ها و غیره. برای اتاق هایی که سرد می باشد و در بخش شمالی خانه قرار دارد و یا اتاق هایی که به عایق صدا نیاز دارند مانند استودیو موسیقی مناسب می باشد.
مضرات پشم سنگ
بررسی کردن اینکه پشم سنگ چه اثراتی برای سلامتی انسان دارد، نیاز به آزمایش بلند مدت دارد اما با توجه به گزارشات در مواردی موجب حساسیت و سوزش چشم و خارش پوست شده است. گرچه اثرات پشم سنگ نسبت به پشم شیشه برای سلامتی انسان کمتر است اما بدون عوارض جانبی نمی باشد. به هنگام نصب پشم سنگ برای حفظ سلامتی باید از دستکش و ماسک و عینک استفاده شود. چون در زمان نصب احتمال ریزش ذرات پشم سنگ وجود داشته و ممکن است وارد سیستم تنفسی یا چشم و یا موجب حساسیت در پوست بشود. موارد منفی دیگر آن عبارتند از :
- هزینه نصب بالا بوده و نیاز به شاسی کشی می باشد
- حتی ممکن است پس از نصب خارش ایجاد کند
- با گذشت زمان افت کیفی داشته
- بعد از گذشت زمان پشم سنگ ریزش کند
هر ماده عایق بندی روش کار و خصوصیات مخصوص به خود را دارا می باشد پس مواد اولیه برای عایق بندی در هر موقعیتی مختص به خود را دارا می باشد