پیشنهادهایی برای عایق کاری حرارتی ساختمان
۱- عایق کاری حرارتی همکف: در کف ساختمان ها معمولا لایه ای بتن بر روی قلوه سنگ ریخته می شود، این روش عایق کاری خوبی برای کف ساختمان به حساب می آید و نیازی با عایق کاری اضافی نمی باشد، به جزء در مواردی که اطراف عایق کاری شده باشد، عایق کاری کناره ها الزامی می باشد. در مواردی که گرمایش از کف می باشد، بهتر است کف ساختمان عایق کاری حرارتی شود، عایق حرارتی بهتر است بر روی عایق رطوبتی نصب گردد.
۲- عایق کاری کف سایر طبقات: کف طبقات دیگر (به غیر از همکف) در صورتی که از زیر به هوای آزاد ارتباط داشته باشند، باید عایق کاری حرارتی شوند. در شرایط آب و هوایی مرطوب برای جلوگیری از پوسیدگی، بهتر است عایق راه تنفس داشته باشد.
۳- عایق کاری حرارتی دیوارهای خارجی: استفاده از دیوارهای دوجداره باعث ایجاد مقاومت حرارتی خوبی در برابر انتقال گرما به بیرون می شود. هنگام نصب عایق حرارتی بر روی دیوار باید دقت کرد که دیوار بطور کامل خشک باشد زیرا رطوبت باعث کاهش راندمان عایق کاری حرارتی می شود.
در عایق کاری حرارتی دیوارهای دوجداره، فضای خالی بین دو جداره با استفاده از عایق حرارتی پر می شود، اکثرا جداره داخلی این دیوارها با آجر و یا سفال و جداره خارجی با آجر ساده و یا مجوف ساخته می شود. فضای خالی بین دو جداره حداکثر ۱۱ سانتیمتر می باشد.
مهم ترین نکته در عایق کاری حرارتی دیوارهای دوجداره تمیز نگه داشتن فضای خالی بین دوجداره می باشد، اگر در فضای بین دوجداره تکه هایی از ملات و یا مصالح دیگر ریخته شود مانع از عملکرد درست عایق حرارتی می شود و راندمان عایق کاری را کاهش می دهد.
برای جلوگیری از خیس شدن عایق حرارتی و نفوذ رطوبت بهتر است عایق به جداره داخلی دیواره چسباندده شود.
۴- نکاتی در مورد عایق کاری پنجره ها: یکی از مکان های عمده اتلاف حرارت در ساختمان، پنجره ها می باشند. گرما از طریق شیشه ها خیلی سریعتر از جداره های دیگر ساختمان عبور می کند. پنجره هایی که دارای شیشه های یک جداره می باشند از نظر عایق حرارتی عملکرد خیلی ضعیفی دارند، بنابراین توصیه می شود از شیشه های دوجداره و سه جداره استفاده شود.
۵- عایق کاری حرارتی سقف ها: در سقف های شیب دار که با شیراونی آهن سفید و سیمان پوشیده می شوند، عایق را می توان در فضای زیرین نما قرار داد، عایق حرارتی بصورت یکپارچه روی تیغه های سقف محکم می شود. در سقف های صنعتی عایق حرارتی را می توان بر روی تیرچه ها و یا زیر آن ها قرار داد.
عایق کاری حرارتی سقف به دو شیوه انجام می شود:
۱- در روش اول عایق حرارتی روی سقف قرار داده می شود و کف سازی بر روی عایق صورت می گیرد.
۲- در روش دوم عایق از داخل ساختمان به سقف چسبانده می شود.
در روش اول باید از عایق های حرارتی صلب استفاده کرد که تا قابلیت تحمل بار فشاری تا حداقل ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع را داشته باشد بدون اینکه متراکم شود.
البته در روش دوم عایق کاری، نیز عایق حرارتی باید از نوع صلب باشد. پیشنهاد می شود عایق حرارتی بر روی عایق رطوبتی نصب گردد.
۶- عایق کاری حرارتی سقف کاذب: نصب عایق بر روی سقف کاذب آسان تر می باشد. در عایق کاری سقف کاذب، عایق حرارتی بین فضای خالی بین سقف کاذب و سقف باربر قرار داده می شود. استفاده از عایق رطوبتی در اطراف عایق حرارتی الزامی می باشد.