چرا نیاز داریم که خانه هایمان را عایق کاری کنیم؟
امروزه بطور میانگین مردمی که در شهرها زندگی می کنند حدود ۹۰% از زمانشان را در محیط های بسته سپری می کنند. جای تعجب نیست که سهم بیشتری از انرژی مصرف شده در ساختمان ها صرف ایجاد محیطی مناسب و راحت شود. انرژی که صرف گرم کردن و خنک کردن ساختمان می شود تقریبا برابر با دو سوم انرژی مصرفی یک ساختمان است.
عایق کاری حرارتی ساختمان یک پارامتر کلیدی برای ایجاد محیطی مناسب و سالم در داخل ساختمان می باشد. عایق کاری باعث محافظت فضای داخلی ساختمان در برابر شرایط آب و هوایی گرم و سرد بیرون می شود.
متاسفانه استانداردهای عایق کاری که امروزه در بیشتر نقاط جهان وجود دارد، کمتر از سطح بهینه ای است که بر فرد و یا جامعه سود برساند. در نتیجه، در بیشتر خانه ها هزینه زیادی برای انرژی پرداخته می شود زیرا انرژی بیشتر از مقداری بهینه مورد نیاز مصرف می شود.
عایق کاری حرارتی یک روش ایمن با مزایا طولانی مدت است. زمانی که ساختمان عایق کاری حرارتی می شود، نیازی به تعمیرات و نگهداری از آن نیست و عایق عملکرد خود را در تمام طول عمر ساختمان حفظ می کند. بهترین ساختمان و بهترین محیط برای زندگی با عایق کاری حرارتی فراهم می شود.
مقدار پولی که به دلیل عایق کاری حرارتی ساختمان ذخیره می شود به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد از جمله نوع عایق حرارتی بکار رفته و سایز و ابعاد ساختمان. بعلاوه، به قدیمی بودن و یا نوساز بودن ساختمان نیز بستگی دارد، هرچقدر که ساختمان قدیمی تر باشد به عایق حرارتی بیشتری نیاز دارد. بطور کلی عایق کاری ساختمان باعث کاهش مصرف انرژی و ذخیره پول می گردد و یک سرمایه گذاری عاقلانه می باشد.
شما می توانید انتخاب کنید که سقف، کف، دیوارها، پنجره ها و درب های ساختمان را عایق کاری حرارتی کنید.
مهم ترین قسمت ها در عایق کاری ساختمان، دیوارها می باشند، در خانه های معمولی عایق کاری دیوارها باعث کاش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مصرف انرژی می گردد. سقف ها در مرتبه دوم قرار دارند، بررسی ها نشان داده اند که تقریبا ۲۵% از انرژی اتلافی از طریق سقف ها هدر می روند. ۲۰% دیگر انرژی از طریق پنجره ها و درب ها اتلاف می شوند و بقیه از طریق کف.
چه روش های عایق کاری وجود دارد؟
۱- عایق کاری دیوارها
بسته به نوع دیوارهای ساختمان، دو روش عایق کاری وجود دارد:
الف. عایق کاری دیوارهای دوجداره: (در دیوارهای دو جداره یک فضای خالی بین دیوار داخلی و خارجی ساختمان وجود دارد). در این روش عایق حرارتی از طریق سوراخ هایی که در دیوار وجود دارد به فضای خالی بین دو جداره تزریق می شود و سپس با سیمان روی سطح سوراخ ها پوشانده می شود.
ب. عایق کاری دیوارهای تک جداره: (هیچ فضای خالی وجود ندارد). در این حالت می توان دیوار را از داخل و یا خارج عایق کاری حرارتی کرد. در عایق کاری دیوارها از خارج، تمام پوسته خارجی ساختمان عایق کاری می شود اما در عایق کاری دیوارها از داخل تنها فضاهای داخلی مورد نیاز عایق کاری می شود.
۲- عایق کاری سقف
الف. عایق کاری سقف بالای زیر شیروانی: این روش باعث می شود که فضای زیر شیروانی نیز گرم شود، گران تر است اما روش بهتری می باشد.
ب. عایق کاری کف زیر شیروانی: در این روش کف زیر شیروانی عایق کاری حرارتی می شود.
۳- عایق کاری پنجره ها و درب ها
اطمینان حاصل کنید که شیشه های پنجره ها و درب ها، دو جداره (و یا سه جداره) باشند. این نوع از پنجره ها حداقل دارای دو جداره از شیشه می باشند که در بین آن ها فضای خالی میلیمتری وجود دارد. شیشه های دوجداره و سه جداره به عنوان عایق صوت نیز عمل می کنند. فضای داخل ساختمان را گرم و همچنین آرام نگه می دارند.
قرار دادن عایق حرارتی بین دوجداره درب ها نیز مانع از اتلاف حرارت از طریق آن ها می گردد.
۴- عایق کاری کف ساختمان
عایق کاری کف ساختمان ممکن است هزینه های زیادی داشته باشد، بنابراین قبل از عایق کاری اطمینان حاصل کنید که عایق کاری کف ساختمان لازم است. یکی از روش های آسان و کارآمد برای عایق کاری کف ساختمان، فرش کردن کامل کف می باشد.