کاربرد عایق حرارتی پشم سنگ (rockwool) در عایق کاری سالن های پرورش قارچ
لزوم عایق کاری سالن های پروش قارچ
چندین سال است که که پرورش قارچ خوراکی در کشور ما رونق یافته است و در نقاط مختلف کشور در سالن های کوچک و بزرگ قارچ های خوراکی پرورش داده می شوند. پارامتر اصلی در فرایند تولید قارچ، کنترل ارگانسیم هایی است که به دمای محیط و شرایط محیطی سالن پروش، بسیار حساس هستند. هر تولید کننده قارچی به اهمیت کنترل دما و شرایط محیطی سالن تولید، آگاه است.
کنترل دما در مراحل بذرکاری، هوادهی و رشد و بازنشینی پین قارچ ها آنقدر اهمیت دارد که کاهش یک درجه دمای سالن می تواند باعث کاهش بسیار زیادی در میزان تولید قارچ شود.
قارچ های خوراکی در مرحله رشد به جریان هوا بسیار حساس هستند، بنابراین برای کنترل دما نمی توان تنها به تهویه هوا اتکا کرد. از طرفی با افزایش روز افزون قیمت مصرف سوخت، بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. عایق کاری حرارتی سالن های پرورش قارچ در کاهش هزینه تولید نقش به سزایی دارد. از این رو انتخاب عایق حرارتی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
در انتخاب عایق حرارتی مناسب باید به نکات زیر توجه کرد تا سالن های عایق کاری شده بازده بالایی داشته باشند:
– ضریب انتقال حرارت عایق حرارتی (R-value): هر چقدر که این مقدار کم باشد، راندمان عایق حرارتی بیشتر است و می توان از اتلاف حرارت بیشتری جلوگیری کرد.
– ضد حریق بودن عایق حرارتی
– جنبه های حساسیت زایی و سلامتی عایق حرارتی
– قیمت
مزیت های استفاده از عایق حرارتی پشم سنگ در عایق کاری سالن های پروش قارچ
عایق حرارتی پشم سنگ دارای ویژگی های منحصر به فردی است که باعث برتری آن نسبت به عایق های حرارتی دیگر شده است و استفاده از آن در جهان رو به افزایش است. این ویژگی ها شامل موارد زیر است:
– ضریب انتقال حرارت هدایتی پایین
– عایق صوتی بودن هم زمان آن
– ضد حریق بودن عایق پشم سنگ: عایق حرارتی پشم سنگ بیشترین مقاومت را در برابر حریق نسبت به عایق های دیگر دارد. (برای مشاهده این ویژگی می توانید به ویدئو تست عملکرد عایق های حرارتی مختلف در برابر آتش مراجعه کنید.)
– حمل و نقل و نصب آسان
– قیمت مناسب
– طول عمر بالا
– مقاومت حرارتی بالا و عدم اشتعال
– سازگار با محیط و عدم واکنش آن با فلزات و مصالح ساختمانی
– بی ضرر بودن عایق پشم سنگ برای پوست و فاقد مواد مضر برای سلامتی مثل آزبست
– پشم سنگ از نظر بیولوژیکی بی اثر است بنابراین محیط رشد مناسبی برای باکترها، کپک ها و موجودات موزی نمی باشد.